Άρθρο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στον Ελεύθερο Τύπο

Χριστιάνα Καλογήρου: Προσκλητήριο συμμετοχής στις γυναίκες

Ως υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θεωρώ χρέος μου να καλέσω τις γυναίκες σε μια πιο αποφασιστική και ενεργή συμμετοχή στην πολιτική δράση. Η περιορισμένη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή του τόπου και στις διαδικασίες αποφάσεων, κρίσιμες για τη ζωή όλων μας, είναι βαρόμετρο και αυτό για την επιτυχία ή μη της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πατρίδα μας.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια, που αποτρέπουν τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Υπάρχουν προκαταλήψεις, αναχρονισμοί και αδικαιολόγητες διακρίσεις. Πολλές γυναίκες έχουν λόγους να μην εμπιστεύονται ένα πολιτικό σύστημα που ενισχύει τις ανισότητες, διστάζουν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά και συχνά είναι οι μεγάλες απούσες από την πολιτική σκηνή.

Είναι καιρός αυτό να αλλάξει! Εμείς οι γυναίκες νοιαζόμαστε για το αύριο του τόπου, για το μέλλον των παιδιών μας περισσότερο από τον καθένα. Στο χέρι μας είναι να σπάσουμε τα στεγανά, με μια δυναμική παρουσία μας στα κοινά. Η πολιτική δεν είναι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς. Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, εάν οι γυναίκες έρθουν στο προσκήνιο.

Ας μην ξεχνάμε ούτε στιγμή πως σε μια δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική εποχή, με πολλά κρίσιμα προβλήματα να επιζητούν τη λύση τους, ακριβώς η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα παίρνει το χαρακτήρα υπέρτερου καθήκοντος. Οι γυναίκες οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το προσκλητήριο.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρέπει και αυτή να στηριχθεί στην πιο ενεργή παρουσία και συμμετοχή των γυναικών, στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και προοπτική. Δεν είναι δυνατό να επιθυμούμε μια δημιουργική πορεία προς τα εμπρός, χωρίς να υπολογίζουμε τη συμβολή των γυναικών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ισότιμης συμμετοχής και της κοινωνικής συνοχής. Όχι με γενικόλογες διακηρύξεις, αλλά με πράξεις και αξιόπιστες λύσεις.

Για αυτό και απευθύνω προσκλητήριο για μια πιο ενεργή παρουσία και συμμετοχή των γυναικών στην Περιφέρειά μας, για ουσιαστική συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Ας μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς!