Χριστιάνα Καλογήρου: «Χρηματοδοτούμε έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου»

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για τη «Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Χίου».

Η σύμβαση είναι μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού -Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου.

Με τη σύμβαση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης τάπητα στο αθλητικό κέντρο Καλλιμασιάς και στο αθλητικό κέντρο Καρδαμύλων, ενώ παράλληλα θα επισκευασθούν και θα συντηρηθούν φθαρμένα τμήματα του στίβου του Δημοτικού Σταδίου Χίου.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από το Δήμο Χίου που έχει και την ευθύνη υλοποίησης των εργασιών. Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού -Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χίου είναι ο Φορέας λειτουργίας των αθλητικών Κέντρων.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων  Επενδύσεων με το σύνολο του προϋπολογισμού των 540.000 ευρώ.

Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Χρηματοδοτούμε έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Χίο. Σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου βελτιώνουμε τις αθλητικές υποδομές και σταθερά υποστηρίζουμε έργα και δράσεις αθλητισμού προς όφελος των κατοίκων του νησιού, ενισχύοντας παράλληλα το πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη  του  αθλητικού τουρισμού».