Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως της αρχές καλοκαιριού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Τρύγονα και στο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από αίτημα του Δήμου Λέσβου για τη συντήρηση–αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου της περιοχής στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κτιρίου Νηπιαγωγείου Τρύγονα ΔΕ Πλωμαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται πλέον στην τελική φάση, καθώς έχει ολοκληρωθεί η στέψη της λιμνοδεξαμενής, η κατασκευή του υπερχειλιστή και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Απομένει η τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και η αποκατάσταση των προβλημάτων στη μεμβράνη που είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν, καθώς και η ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης των έργων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Πλωμαρίου.