Η Περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για τη συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης του οικισμού των Οινουσσών

Χριστιάνα Καλογήρου: «Έργα πνοής για τα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου»

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Οινουσσών» του έργου «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Οινουσσών», συνολικού προϋπολογισμού 1.378.677,43 ευρώ.

Το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου, αφορά στη συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης του οικισμού των Οινουσσών, τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κα. Καλογήρου, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμφωνης γνώμης, εξέφρασε την ικανοποίηση της γι’ αυτό το ιδιαίτερης σημασίας έργο για το νησί των Οινουσσών και τους κατοίκους του. Η στήριξη των μικρών νησιών του Βορείου Αιγαίου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και θα εντατικοποιηθεί με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.