Ομιλίες Κεφαλογιάννη – Καλογήρου στη Σάμο για τον Τουρισμό

Τις προτάσεις του συνδυασμού της «Εμείς, για το Αιγαίο» για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και συμμετείχαν μέλη τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στο Βόρειο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία τρίτης πύλης εισόδου στο Καρλόβασι. Επίσης ανέφερε ότι η Σάμος είναι ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου υποστήριξε ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να τα καταστήσουν πόλο τουριστικής έλξης και τόνισε:

«Για την ανάπτυξη του τουρισμού χρειάζονται βούληση, σχέδιο, οργάνωση. Χρειάζονται άνθρωποι ικανοί, δυναμικοί, δραστήριοι, αποτελεσματικοί. Χρειάζεται συντονισμός από μια νέα εκπροσώπηση. Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται η συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου».

Για να διαβάσετε την ομιλία πατήστε εδώ.