Ομιλία σε ετεροδημότες της Χίου

Σε ετεροδημότες της Χίου μίλησαν χθες βράδυ στην Αθήνα η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης. Η κα Καλογήρου στη σύντομη ομιλία της, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Περιφέρεια σήμερα, με τις διοικητικές αλλαγές που έχουν γίνει, αλλά και τις μεταβολές που συντελούνται στο μέτωπο της οικονομίας, μπορεί να αποδειχθεί μια σημαντική ενότητα ανάπτυξης, εξελισσόμενη η καθεμία σε σημαντική κοινωνικο-οικονομική οντότητα.

Η νέα Περιφέρεια, όπως εγώ την οραματίζομαι, ως υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφήνει πίσω της η κρίση. Προβλήματα, όπως η απασχόληση και η ανεργία ή προκλήσεις, όπως η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, η ανάδειξη του πολιτισμού και ενίσχυση του τουρισμού, μπορούν στο πλαίσιο της Περιφέρειας να βρουν δημιουργικές απαντήσεις. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία σήμερα μια εκπροσώπηση νέου τύπου. Που συνδέεται με την εποχή, που ακούει τα αιτήματα, που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες, που έχει ρεαλιστική αντίληψη και γνώμονα το αποτέλεσμα για τον άνθρωπο».